En härlig torsdag med Maria M och Sara

Dagen började med en tidig mässa i vandrarhemmets kapell,klockan halv åtta med Fader Simon Petrus.
Efter en snabb frukost var vi på väg till en underbar utflykt till Vaitikanmuseerna. Vid entrén till vatikanens trädgårdar träffa vi vår svenska guide Solvejg.Hon visade den stora trägården och berätta historian bakom allt.
I det ingick även Engelska,Franska och Italenska trädgårdarna.När vi slutat den låga promenaden genom trädgårdarana så gick vi fort igenom museerna i Vatikanen och det Sixtinska kapellet.Efter det fick vi gå in på kopolen (alltså toppen på Sant Peters Bassilikan)och det var över 500 trappsteg.Utsikten var helt fantastiska man såg hela Rom!
Efter det åt vi lunch på en mysig restaurang i centrum.Vi promenerade till en av Roms största bassilikor, Santa Maria Miaggiore.Där bad vi tillsamman en dekad av rosenkransen.
Nöjda åkte vi till vandrarhemmet Sursum Corda,där åt vi som vanligt mycket god Italensk och Polsk mat vilket vi blev mycket nöjdare av.Vid sju tiden var det dags för att se Rom i mörker!Vi såg bland annat Fontana Di Trevi
 för andra gången men på kvälls tid,Piazza di Ignacius och Pantheon.Vi gick till en glassaffär med hundra olika sorters glass.Klassen bjöds på glass av Tomas, vilket vi är mycket tacksamma för.Sedan åkte vi hem för att vila oss för ännu en spännande dag!

Hälsningar från Sara och Maria M


Kommentarer
Postat av: frk Annika
2011-05-20 @ 22:02:39

Ni har verkligen ett späckat program!Inga sovmorgnar än, verkar det som, eller? Har ni en buss ibland, eller är det gångavstånd till det mesta? Hoppas skorna håller för alla promenader.

Rom by night lät mysigt, minns att det var lugnt på gatorna, inte en massa stök...har i Bromma har fredagslugnet lagt sig,grillarna släckts och syrenerna doftar för fullt.Det är helg!Ha det gott!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0