Vi landade runt 22:44. Sov med öppen munn och resan gick bra!
Har haft det jätte kul med min underbara klass. Tack för en minnesvärld resa!
Klass 9
sista inlägget för mig :)
Godnatt. Imorgon börjar man skolan.......
// Mjeey

En natt kvar /Mjeey

Hejsan svejan :P

Idag så är det sista natten för imorgon så åker vi till Sverige, gamla goa sverige!
I torsdags så lämnade fader simon petrus oss, tråkigt nog, han var snäll och visade oss runt i Rom. Men vi lärde oss vägarna så väll att vi kunde faktiskt hitta tillbaka på egenhand till flera ställen.

Just idag så kom vi fram till att vi var klara med hela Rom schemat, så vi bestämde oss för att gå och shoppa hela denna soliga lördag! Vi började dagen med att vi gick upp klockan 7:30 och åt frukost 8:00, Runt 9:00 blev det utgång till en stor marknad i närheten. Där fick man pruta en massa och få tag på presenter till sina närmaste :). Efter shoppingen gick vi och åt lunch på ett ställe där man kunde sitta,äta och ta det lugnt. Och DÅ så fick jag och veronika syn på världens godaste glass på en reklamskylt!! Och jag tänkte '' MÅSTE HA ''. Och så köpte jag den :PppPPpP



Datorn är överseg så bilder blire nog mer av senare. Hoppas det är bra med er i där hemma :D !
Nu ska vi ut till Stan och shoppa igen


Dag- och nattliv!!


Bon giorno!!
I förrgår kunde vi tyvärr inte publicera något här på bloggen,eftersom vi kom hem väldigt sent och var helt döda.Men vi fick uppleva helt fantastiska saker, både Roms dag- och nattliv.Vi tänkte börja med att berätta om dagsäventyren.


Vi började med att åka vid ca 9 -tiden till Vatikanmuséet,där vi hade en svensktalande guide.Hon hade en väldigt intressant ledningsstav för att vi inte skulle gå vilse.Hon hade nämligen en turkos tvättsvamp på toppen av en stav, som matchade väldigt bra med både hennes klädsel och sminket.Men hon visade oss väldigt många intressanta platser speciellt i Vatikanträdgården.Det kändes verkligen som om vi var i ett paradis.Vi såg den Franska trädgården,den Italienska,den engelska och massa monument.

Efter en lång och väldigt varm promenad skulle vi gå vidare till nästa sevärdhet,vi åkte till St.Peterkyrkan för att gå upp till den välkända kupolen.Vi alla i klassen ville gå upp och ingen ville vara kvar där nere.Vi alla gick upp 551 jobbiga,trånga trappsteg ,för att komma upp och se den vackra utsikten från toppen.Jag(veronika) och Angelica tyckte inte att det var så jobbigt att gå upp ,men det var väldigt väldigt varmt så det gjorde så att det blev jobbigt.Sen kunde man höra Bianca som stod lite längre ifrån och räknade trappstegen.Fast vi tyckte att den varma klättringen var värd besväret, för utsikten var sjukt fin.Något ni inte får  missa innan ni dör.Och om ni redan besökt kupolen så tummen upp för er ;).

Vi åt en intressant fast really good lunch för att vara i Rom:vi åt Chiiiiiiineeeese Food.Efteråt kom vi hem och våra fossingar var helt rest in peace.

Nu tyckte Prästen att det var dags att se de romantiska kvällarna på Roms gator.Och det var verkligen inget vi ångrade.Det var fantastiskt fint och det är verkligen ett hett tips för er som vill uppleva en romantisk kväll eller en familjekväll. Vi såg Fontana di Trevi under stjärnhimlen,men nu kommer det bästa av allt för mig och Angelica nämligen glassen vi längtat efter.

Vi kom in i glassbutiken och fick en chock,så många smaker som vi såg,hade vi aldrig sett förr.Och det var nästan som om man ville ta och smaka på exakt varje sort.Så det tog njaa ca 20 min att välja vad man ville ha för smak,man fick välja tre olika kulor och det var upp till en själv att variera smaken.Jag(Veronika B) tog Mousse Profiterole som är en chokladmousse med vaniljkulor och sedan tog jag Choklad Fondente och en färsk vaniljkula.Jag(Angelica) tog också mousse profiterole,chokladroche som smakar precis som chokladpralinerna som man får på julen och till sist tog jag också glassmascarpone.

Nu blev ni suktade va!!

Kolla bilderna längre ner ;).Och vi tackar Isabelles pappa (Tomas) som var väldigt snäll och betalade allas glass.


Veronika B och Angelica


Steker i solen!

Hej Hej! Just nu sitter några utav oss ute under den heta solen och solar och jag passar på att göra ett inlägg.
Idag hade vi egentligen tänkt att vi skulle bada men kom senare överens om att vi istället ska shoppa så det fick bli så. Vi vaknade på morgonen, åt frukost och begav oss sedan ut till marknaden. Sedan delade vi upp oss i grupper och kom överens om en tid och plats där vi skulle träffas igen. Jag gick runt med Sara, Agata, Tracy, Serg, Mjeey och Saras mamma. Vi hittade olika presenter och en del saker till oss själva. Sedan mötte vi de andra för lunch och det blev pasta. Efter det åkte vi tillbaka hem medan de andra stannade kvar. När vi kom hem så satte vi på oss linnen, kortbyxor och sololja för att gå ner och sola! Så just nu sitter vi ute i solen och dricker Cola. Klockan fyra blir det en tidig middag så att vi kan gå ut till stan senare igen.
Ha det så bra för att det har vi! :D
 
Bild från igår, Colosseum

Colosseum inifrån.







Serg hittade ett brev när vi var i Colosseum som han senare kommer att skriva om, det var hur coolt som helst!

Några från klassen.


/ Maria. G

Dagen

Nu sitter jag, Katarina, äntligen här och skriver. Det har varit svårt att sätta igång med skrivandet för mig, men nu är det väl dags. Dels för att det är svårt att få tag på en ledig dator, dels för att i alla fall jag, inte direkt känner mig dragen till datorn när jag annars kan sitta ute i solen eller vara med klasskamraterna.
Vi skrev aldrig igår eftersom vi var ute så sent och tittade på vackra Rom under kvällstid - det var jättefint!! Därför sitter nu alla säkert och skriver som galningar. Så bra uppdatering kan ni va säkra på att ni får :D. Så jag väljer att lägg upp en av alla de tusentals bilder jag tagit - som togs inne i Forum Romanum. Där var vi idag, precis som i Coloseum. Det var mäktigt och jag är verkligen glad att jag fått uppleva det. Njut av bilden än så länge - så hörs vi sen (är otroligt trött nu, så det får li ett ättre inlägg sen när jag är piggare)


En härlig torsdag med Maria M och Sara

Dagen började med en tidig mässa i vandrarhemmets kapell,klockan halv åtta med Fader Simon Petrus.
Efter en snabb frukost var vi på väg till en underbar utflykt till Vaitikanmuseerna. Vid entrén till vatikanens trädgårdar träffa vi vår svenska guide Solvejg.Hon visade den stora trägården och berätta historian bakom allt.
I det ingick även Engelska,Franska och Italenska trädgårdarna.När vi slutat den låga promenaden genom trädgårdarana så gick vi fort igenom museerna i Vatikanen och det Sixtinska kapellet.Efter det fick vi gå in på kopolen (alltså toppen på Sant Peters Bassilikan)och det var över 500 trappsteg.Utsikten var helt fantastiska man såg hela Rom!
Efter det åt vi lunch på en mysig restaurang i centrum.Vi promenerade till en av Roms största bassilikor, Santa Maria Miaggiore.Där bad vi tillsamman en dekad av rosenkransen.
Nöjda åkte vi till vandrarhemmet Sursum Corda,där åt vi som vanligt mycket god Italensk och Polsk mat vilket vi blev mycket nöjdare av.Vid sju tiden var det dags för att se Rom i mörker!Vi såg bland annat Fontana Di Trevi
 för andra gången men på kvälls tid,Piazza di Ignacius och Pantheon.Vi gick till en glassaffär med hundra olika sorters glass.Klassen bjöds på glass av Tomas, vilket vi är mycket tacksamma för.Sedan åkte vi hem för att vila oss för ännu en spännande dag!

Hälsningar från Sara och Maria M


Träffat Påven!

Idag började dagen med Audiens. Vi såg påven och människor från hela världen var där! Sedan åkte vi och åt lunch och det blev pizza(igen) och lasagne. Efter det besökte vi Vatikan Radion där vi träffade en svensk kvinna vid namn Charlotte som jobbar där. Hon berättade en massa saker och vi fick även se en kortfilm om Vatikan Radions historia. Sedan blev vi guidade runt utav en man vid namn Wilhem. Han visade runt oss i resten av byggnaden. Nästa byggnad vi fick besöka var Castello del Angelo(Ängelns fästning). Det var påvens tillflyktsplats när han blev förföljd av kungen. Sedan åkte vi vidare till Bocca Della Verita (Sanningens mun). Myten lyder att om man är en lögnare och stoppar in sin hand i lejonets mun så försvninner ens hand. När vi kom fram dit så hade de precis stängt men eftersom att vi hade tur och Fader Simon Petrus lyckades övertala dem så släppte de snabbt in oss. Vi åkte sedan hem trötta och hungriga efter en lång dag ute i solen. När vi kom hem började vi med mässa och sedan åt vi en stor och god middag!
Lite bilder från dagen:

18/5-11

Gruppbild med våra St:Eriks tröjor innan Audiensen.

Våra biljetter.

Påven.

Påven åker runt.

Veronika B och Bianca i värmen.

Dagens pizza.

Utsikten från Vatikan Radion

Jag Serg och Tracy

Castello del Angelo

Utsikt.

Sara, Agata, Mauri, Ted

Utsikt från Castello del Angelo.

I Castello del Angelo.

Ett kärt återseende med Tracy och Mjeey.

Läskig fågel som gnällde!

Min hand försvann inte! :D

Ärtor och bloggning.

Här nere i samlingssalen.

Det är förresten helt underbart väder här i Rom! Brände halva ansiktet idag i solen när vi var på Audiensen eftersom att solen träffade bara oss från ena sidan haha. Hoppas att det är bra väder i Sverige med. Nu ska vi gå och lägga oss så godnatt bloggen och alla som läser detta just nu! :D



Snabbt dock roligt inlägg!

Hejsan allihopa! Hoppas att ni i Sverige har det bra! Just nu sitter jag (Bianca), min mamma, Isabelle, Mjeey, Tracy och några fler här och äter italiensk glass...skulle man kunna tro...men nej! Faktiskt inte! Vi sitter här utomhus och äter sockerärtor!
Fader Simon Petrus var så snäll och bjöd oss på sockerärtorna han köpt på Campo de' Fiori! 
Här får ni ett nytaget foto att njuta av! ;)
Hoppas att ni på skolan hade en fin S:t Eriksdag och att vädret var lika fint som här! :)

Bilder

En massa bilder från de senaste dagarna:

16/5-11

Killarna vid vår första lunch här i Italien.

Pizza.

På tåget.

Spanska trappan!

PRADA!! :D

GUCCI! :D

Fontana Di Trevi

Första glassen för oss i Rom.

17/5-11

St:Peters kyrkan

Lunch..Pizza

Jag och Tracy är nyttiga :D

Pantheon!

Ligger i solen och väntar på de andra.

/ Agata och Maria. G


Hälsningar till våra familjer :P

heeeeeej MJ och Tracys faamiilj ! :D
vi ville bara sääga hej till er och att vi saknar er. Vi älskar er. PUSS!

Jag har blivit känd!

Hej mamma och vanessa (och alla andra som läser)!
Allt är bra och det är underbart här i Rom. Idag träffade vi påven som Katarina snart kommer berätta om och efter det gick vi till Vatikanradion. Vi fick veta mycket om hur den skapades och hur den används osv. Vi fick veta att de firar 80 år det här året fast den Skandinaviska delen av radion är bara 40 år. Szilvia och min pappa (Tomas) gick förbi den ungerska delen i huset och började prata med de som jobbar där. Arbetarna ville intervjua alla ungersktalande så jag (Isabelle), Bianca, min pappa och Szilvia blev intervjuade och det vi har sagt kommer sändas i ungersk radio imorgon. De frågade oss varför vi var i Rom med vår klass och om hur vår skola är och flera andra frågor. Det var ganska pinsamt för mig eftersom jag kan inte så bra ungerska och det var lite svårt att säga det jag ville + så var vi  väldigt nervösa hehe. Det var ändå jätte roligt att bli intervjuad och vi fick känna oss som kändisar för några minuter ;)

Rom 17/5-11

Tjena mittbena!

Idag tills nu, så har det varit en galet bra dag! Just like yesterday. Kunde faktiskt inte anna att rom skulle vara så intressant och att ha kul på samma gång!

Idag väckte min andra halva mig (isabelle) klockan 5:30. Lovely. Fick veta att jag vände mig om och slog mig mot ett skåp medans jag sov.. Jag kände det faktiskt, men ändå inte.. Enligt de så såg de Ingen reaktion och jag sov fortfarande. Hahaha. Vi vaknade så tidigt pga vi skulle ha mässa på st peterskyrkan! Vilket är hur coolt som helst! För i skolan är det samma lokal. Men här får man uppleva en helt annan. Vi gick runt och tittade och så, senare fick vi göra vad vi ville alltså shopping osv. Vid det tillfället gick jag med tracy och serg. Jag köpte då gröna solbrillor (asnajs), tjocktröja med tryck '' i love rom '' och en t-shirt med ett fake'at conversemärke som står rom på...

bilderna kommer sen..

Senare gick vi till pantheon och kollade runt och fick en undervisning av isabelle i typ 10 min om självaste byggnaden. Det var megastort och det fanns ett hål uppe i taket, den låg på mitten. OH JUSTE! Hålet är 9 METER BRETT :P Om man står i mitten på plattan rakt ovanför hålet, och typ gör ett ljud, då ekar det! COOLT VAH!? Man kan göra så i globen!! Men iaf.. Dagen har varit fantastisk. Upplevde nya saker, och åt italensk pizza, AGAIN! Har skrattat, lekt med klassen + lärarna och haft ett big smile hela dagen. 

Hoppas ni har det bra där hemma! Nu ska jag upp till mitt rum :)
  


Hej på er!

Hej där alla föräldrar och läsare!

Just nu är jag vid receptionen här i gästhemmet. Det har varit en riktigt rolig och händelserik dag. Vem visste att jag skulle få ministrera i S:t Peterskyrkan? Tyckte först att det skulle vara lite jobbigt men det kändes riktigt kul när man väl var på plats och förstod innerbörden. Vi har också besökt Pantheon, ätit pizza som är otroligt god (vissa åt pasta), tittat runt i souvenir-affärer och ett misslyckat försök åt prutning inträffade. Vi äter väldigt bra här, man är knappast hungrig. Nu är ganska trött just nu och har en massa saker kvar att göra innan jag går och lägger mig.

Dags att dra, god natt!


Bild med några trötta elever från idag.


Pantheon

Hej Maria G här.
Dagen började med mässa i St:Peters kyrkan vid Petrus grav. Serg ministrerade och mässan var en annorlunda upplevelse. Efter det gick vi runt i kyrkan och fick ledig tid då vi själva gick runt i Vatikanstaten. Sedan besökte vi souvenir butiker där några av oss köpte presenter och lite annat. Sedan åt vi lunch på en italiensk restaurang där vi fick välja mellan pizza, lasagne och spagetti. Vi hann även gå runt på en massa torg idag men höjdpunkten idag var nog Pantheon. Det var en enorm byggnad och den äldsta i Rom. En utav de viktigaste delarna av dagen enligt alla var att vi gick till den glassbaren som har flest smaker, alltså över 100 olika! Vi har promenerat så mycket idag att alla har jätte ont i benen just nu men alla är ändå på topphumör och jätteglada. Just nu sitter vi nere i salen efter att ha lekt en lek och pratat om dagen och planerat morgondagen.
Det kommer kanske upp lite bilder från dagen senare eller så får det bli imorgon. Ha det så bra där hemma! :)


Pantheon
Bild från Google


IN ITALY!

Hej!! Maria.G och Agata här.
Vi sitter just nu nere i salen och är inne på datorn. Det blir antagligen läggdags tidigt idag eftersom att alla sov väldigt dåligt igår natt och vi landade ca 11:30 idag på morgonen då vi blev upphämtade och skjutsade till hotellet. Biskopen åkte med oss i början av resan vilket var väldigt betryggande och trevligt. :)
Även fastän det är vår första dag här så har vi redan hunnit se Fontana Di Trevi, Spanska Trappan, Basilika Di Ambrosio. Till lunch blev det italiensk pizza och middagen åt vi på hotellet. När vi var i stan vid Spanska trappan så fick vi lite ledig tid då vi och Serg passade på att kolla in i alla märkes butiker som PRADA, GUCCI, LOUIS VOUITTON, JIMMY CHOO OCH DIOR! Vi passade på att drömma oss bort ett tag tills vi var tvungna att återvända till verkligheten.. -.- 
Vi har promenerat så mycket idag att vi nästan har träningsvärk men finns inget att klaga på! :D Vi har tagit en massa bilder, en del kommer upp nu och resten får vi lägga upp imorgon. Hur är vädret i Sverige? Här är det jätte soligt och skönt. :) 
Vi(Agata och Maria), Tracy och Serg säger HEEEEEEEJ till våra familjer! :D  
Glad Ted på bussen, påväg till flygplatsen.

Väntar på att checka in bagaget.

Sara på flygplatsen.

Väntar på planet.

Next Rome!

Over the moon.

Italien! :D



Hejsan allihop! :)

Veronika D här :)

Så otroligt fort tiden har gått, nu är det bara helgen kvar, sedan bär det av till Rom!
Jag tänkte att jag skulle skriva något, så att det inte skulle bli så tomt här på bloggen.

Jag har inte börjat packa än, men jag ska börja imorgon. Det är faktiskt inte så många från vår klass som har börjat packa faktiskt ;)

Jag ser verkligen fram emot måndagen, men... det kommer bli lite jobbigt att gå upp klockan fyra. Men det får man stå ut med, för runt klockan åtta kommer vi vara i Rom! :)

Tumblr_lkzvbbyzko1qfk0tbo1_500_large

Ha det så bra allihop,
Kramar!

EDIT: Vi kommer vara framme vid 10 i Rom (det är flyget från skavsta som går runt 8 ;) Puss!)

11.05.2011

Hallåå!! Vi sitter just nu och väntar på att sluta! Vi passar på att göra ett inlägg medan alla andra sitter och skriver på sina projekt som de ska redovisa på fredag. Det är projekt om Rom och bloggen var då vårat projekt. Om ni undrar, hade vi vårt sista nationella prov i matte idag. Skönt - nu är vi äntligen klara med allihop. I helgen blir det ju dags att börja packa eftersom att vi åker redan på måndag morgon. Därför är det viktigt att tänka på vissa saker.

•Packa i god tid
•Skriva packlista, och se till att man har allt med sig.
•Inte glömma passet hemma! Viktig, viktigt.
•Försäkringskort är också något som man inte får glömma
•En tom vatten-flaska, en liten ryggsäck samt en liten matsäck ska finnas i väskan (matsäcken ska ligga i handbaget, och INTE innehålla nötter)


  • ETT MÅSTE I ROM!


I got sunshine in a bag


Bloggen är klar, så vi tog tillfället i akt och checkade vädret i Rom (vi = Veronika D och Katarina). Tja, det va kanske inte oootroligt varmt, ungefär som hemma, men vi längtar inte mindre för det. På den lilla lilla bilden ringade vi alltså in måndagens väder. Svårt att se? Mitt på dagen kommer det i varje fall vara runt 20 grader. Inte helt fel, va? :)

Italien!

Buon giorno alla tusen bloggläsare (troligen alla få föräldrar)!
Maria.G och Katarina här! :D
Vi är inte i Italien än utan i datasalen -.-, men vi räknar ner dagarna. Anledningen till att vi gjort denna blogg är att vi alla i klassen ska uppdatera bloggen regelbundet med en massa inlägg när vi är nere i Rom och dela med oss av det vi kommer att se. Hoppas att ni läser, uppskattar och kommenterar vår blogg! :D ♥


RSS 2.0