Pantheon

Hej Maria G här.
Dagen började med mässa i St:Peters kyrkan vid Petrus grav. Serg ministrerade och mässan var en annorlunda upplevelse. Efter det gick vi runt i kyrkan och fick ledig tid då vi själva gick runt i Vatikanstaten. Sedan besökte vi souvenir butiker där några av oss köpte presenter och lite annat. Sedan åt vi lunch på en italiensk restaurang där vi fick välja mellan pizza, lasagne och spagetti. Vi hann även gå runt på en massa torg idag men höjdpunkten idag var nog Pantheon. Det var en enorm byggnad och den äldsta i Rom. En utav de viktigaste delarna av dagen enligt alla var att vi gick till den glassbaren som har flest smaker, alltså över 100 olika! Vi har promenerat så mycket idag att alla har jätte ont i benen just nu men alla är ändå på topphumör och jätteglada. Just nu sitter vi nere i salen efter att ha lekt en lek och pratat om dagen och planerat morgondagen.
Det kommer kanske upp lite bilder från dagen senare eller så får det bli imorgon. Ha det så bra där hemma! :)


Pantheon
Bild från Google


Kommentarer
Postat av: frk Annika
2011-05-18 @ 22:00:50

Åh, det låter som en klockren Italien-dag, "Absolute Rome" med pizza, Vatikanen o trötta ben!Kul att ni gillade Pantheon! Jag minns det också som en läcker, lite annorlunda byggnad mitt i på ett turistigt torg ( låg inte Mac Donalds där brevid?)

På skolan har vi haft St Eriksdagen idag, väldigt mysig dag!Ni vet; alla stora tar hand om de små, solen skiner, lärarna leker, barnen får glass...men det blir förstås en svensk Päronsplit, inte nå´n italiensk lyxglass som ni säkert mumsar i er - och det gör ni rätt i!Ska bli kul att se bilderna, ha det fortsatt bra allihop!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0