Träffat Påven!

Idag började dagen med Audiens. Vi såg påven och människor från hela världen var där! Sedan åkte vi och åt lunch och det blev pizza(igen) och lasagne. Efter det besökte vi Vatikan Radion där vi träffade en svensk kvinna vid namn Charlotte som jobbar där. Hon berättade en massa saker och vi fick även se en kortfilm om Vatikan Radions historia. Sedan blev vi guidade runt utav en man vid namn Wilhem. Han visade runt oss i resten av byggnaden. Nästa byggnad vi fick besöka var Castello del Angelo(Ängelns fästning). Det var påvens tillflyktsplats när han blev förföljd av kungen. Sedan åkte vi vidare till Bocca Della Verita (Sanningens mun). Myten lyder att om man är en lögnare och stoppar in sin hand i lejonets mun så försvninner ens hand. När vi kom fram dit så hade de precis stängt men eftersom att vi hade tur och Fader Simon Petrus lyckades övertala dem så släppte de snabbt in oss. Vi åkte sedan hem trötta och hungriga efter en lång dag ute i solen. När vi kom hem började vi med mässa och sedan åt vi en stor och god middag!
Lite bilder från dagen:

18/5-11

Gruppbild med våra St:Eriks tröjor innan Audiensen.

Våra biljetter.

Påven.

Påven åker runt.

Veronika B och Bianca i värmen.

Dagens pizza.

Utsikten från Vatikan Radion

Jag Serg och Tracy

Castello del Angelo

Utsikt.

Sara, Agata, Mauri, Ted

Utsikt från Castello del Angelo.

I Castello del Angelo.

Ett kärt återseende med Tracy och Mjeey.

Läskig fågel som gnällde!

Min hand försvann inte! :D

Ärtor och bloggning.

Här nere i samlingssalen.

Det är förresten helt underbart väder här i Rom! Brände halva ansiktet idag i solen när vi var på Audiensen eftersom att solen träffade bara oss från ena sidan haha. Hoppas att det är bra väder i Sverige med. Nu ska vi gå och lägga oss så godnatt bloggen och alla som läser detta just nu! :D



Kommentarer
Postat av: Fröken Maria
2011-05-19 @ 17:16:19

Hej alla!

Vad ni är fina och glada!Och vilka beskrivningar--jag känner att jag är med er där borta i solen! Viva Italia ;)! Vilken minne kommer ni att ha för resten av livet. Njut av varje minut, saknar er mycket!

Maria

Postat av: frk Annika
2011-05-19 @ 22:23:50

Alltså; hur många har handen kvar efter testet? Kul att ni får lära er en massa extra om Rom, som kanske inte alla "vanliga" turister får!(Jag visste inte det där om Casa Sant Angelo. t.ex...)

Idag var det en vanlig torsdag på skolan, ärtsoppa o pannkaka stod på menyn o allt var lugnt, sjuorna fick av någon anledning en liten håltimme och var lyckliga för det.Regn o blåst förbyttes mot sol o varmt framåt kvällen,men så varmt som hos er är det ju inte!Nu godnatt!

Postat av: Rektor Eva
2011-05-20 @ 07:26:55

Vad roligt ni verkar ha! Jag är glad att ni har det så bra och har sett så mycket! Ni har nog en hel del spännande saker att berätta om när ni kommer hem.

Vi alla på skolan tänker på och ber för Er.

Kram på er!

Postat av: f. Richard
2011-05-21 @ 11:46:36

A tutti nostri ragazzi e ragazze!

Roligt att se vad ni har gjort de här dagarna. Vi bad speciellt för er i mässan på Sankt Eriks dag.

Jag hoppas att ni kastar mynt i Fontana di Trevi, så att ni kan återvända till Rom.

Ci vediamo!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0